luni, 25 martie 2013

Importanta jocurilor pe calculator

Salut!
Haideti sa vorbim astazi despre un element foarte cunoscut pentru aproape orice adolescent si nu numai , jocurile pe calculator.



        Eu cred ca jocurile pe calculator au o importanta foarte mare in ziua de azi, fiind intalnite la "fiecare pas". In general , adolescentii au calculatoare dotate cu internet care le ofera acces in lumea virtuala. De ce sunt ele asa de importante?
    In primul rand, conform unor studii, jocurile pe calculator ajuta multi tineri sa se relaxeze , dar sa nu omitem ca si persoanele adulte se joaca destul de des jocuri virtuale. Pentru unii un meci de FIFA este ca trei ore de somn, dar in acelasi timp pentru unele persoane jocurile pe calculator sunt foarte stresante , la jocurile de actiune de tip "shooter" de exemplu, tresari de fiecare data cand auzi o impuscatura sau mai ales , cand esti nimerit in cap si iti sar creierii pe pereti.
         In al doilea rand , jocurile pe calculator dezvolta latura sociala a unei persoane , de exemplu la jocurile in echipa , cum ar fi Counter Strike, trebuie sa lucrezi in echipa cu partenerii tai pentru a planta/dezamorsa bomba(depinde de ce parte esti) sau pentru a-ti elimina inamicii. La FIFA de exemplu , daca joci online trebuie sa ai o strategie cu echipa ta , cand dai pas si se schimba jucatorul sa stii ce trebuie sa faci. Cu timpul ti se va dezvolta mult mai bine spiritul de echipa si inca un motiv din aceasta categorie a jucatului in echipa, este mult mai frumos sa te bucuri alaturi de alti prieteni dupa ce obtii un castig, satisfactia este mai mare.
         In al treilea rand, aceste jocuri iti pot dezvolta cultura generala, de exemplu jocul Conquiztador , care nu este neaparat un joc pe calculator propriu-zis, ci un joc de tip browser. Multi pot spune ca aceste jocuri cu tenta de violenta fizica/verbala/morala "le strica gandirea" copiilor, dar daca un copil este destul de inteligent si se joaca "cu portia" acest tip de jocuri , nu va fi afectat. Totusi , unele limite de varsta trebuiesc respectate.
        In concluzie, jocurile pe calculator aduc multe beneficii adolescentilor si trebuiesc "consumate" , dar nu in exces.


Va multumesc ca mi-ati citit si aceasta postare si va mai astept.
In curand va urma si "Nocivitatea jocurilor pe calculator" din punctul de vedere a diferitor persoane.

Salut!

1 comentarii: