sâmbătă, 9 martie 2013

Trainz Railroad Simulator

Salut! Astazi vreau sa va vorbesc despre jocul meu preferat pe calculator, Trainz Railroad Simulator sau ca nume obisnuit Trainz sau TRS. Trainz-ul este facut de catre cei de la Auran si are mai multe versiuni, de exemplu : TRS 2004,TRS 2006, TRS2009(asta il am eu) , TRS2010(acesta este cel mai stabil si mai popular Trainz) si TRS2012(aceasta este cea mai noua versiune a Trainz-ului).
Acest joc defapt nu este doar un joc, ci este si un simulator, unul feroviar. Din punct de vedere al graficii, depaseste cu mult jocul MSTS(Microsoft Train Simulator) dar este putin mai in spate decat Train Simulator 2012/2013 (Railworks-urile cele noi ) in care exista umbre de la fiecare obiect, lumina naturala , nu doar niste plane ca in Trainz. De ce nu trece lumea la Railworks daca are grafica asa buna? Raspunsul este simplu,
cei care inca nu au trecut la Railworks fie au un calculator mai slabut, fie raman fideli Trainz-ului, acesta fiind primul lor simulator feroviar, fie din cauza lipsei de content(materiale româneşti pentru aceste simulatoare).
Sa nu credeti ca noi, cei care jucam Trainz stam sa ne tot plimbam prin harti facute aiurea, doar pentru a fi facute de cei care au creat jocul sau ne plimbam tot cu aceleasi locomotive si vagoane din alte tari, NU!
Exista multi oameni din Romania si din multe tari, dar acum vorbim despre Romania, care isi consuma timpul lor liber facand modele 3D, texturandu-le si apoi impartasindu-le nou , comunitatii jucatorilor de Trainz din Romania. Noi suntem o "mână" de oameni care jucam acest joc cu drag si vorbim una-alta despre acest joc pe diferite forumuri , de exemplu Virtual Railwayz , Romanian Scenery  sau multe altele.
Haideti sa va prezint niste poze cu cateva rute româneşti la care lucreaza unii dintre cei mai buni creatori de rute pentru Trainz din România.

Ruta Războieni - Alba Iulia -> Autor:Andrei Pintea(R936)
Pozele sunt facute de R936

Gara Braşov:

Ruta Bucuresti Nord - Câmpina -> Autor:Ionuţ Chircu(Okhiu)
Videoclipul si pozele sunt facute de Okhiu




Ruta Simeria-Deva-Ilia ->Autor:InSomNiAAA
Pozele sunt facute de InSomNiAAA


Exista mult mai multe rute dar nu are rost sa va arat acum poze cu toate, daca doriti sa vedeti si restul rutelor accesati forumurile mentionate mai sus.

Acum haideti sa va arat si niste locomotive si vagoane.
O sa va arat poze cu vagoanele/locomotivele facute de Andrei Pintea(R936),dar si cateva locomotive 
diesel facut de Andrei V.(Desiro256), 
deoarece , din punctul meu de vedere, acelea sunt cele mai reusite.
Amandoi fac parte din echipa Romanian Scenery/Rolling stock.

Pozele ii apartin lui R936/Desiro256

EA 342 a CFR Marfa - Autor R936

 
EA 843 - Vintage - Autor R936


EA 799 - Autor R936


Cargo Trans Vagon 92 53 0 610001-5 - Autor Desiro256


92 53 0 60 1139-4 a CFR Marfă - Autor Desiro256


CFR 50 53 20-55 004-7 - Autor R936


Vagon CFR 21-70 - Autor R936



Ca si pentru rute, puteti accesa forumurile pe care le-am mentionat la inceput si puteti vedea toate proiectele celor care lucreaza in Trainz pentru ca noi, jucatorii, sa ne bucuram de obiecte româneşti, rute româneşti şi material rulant românesc.
Va multumesc pentru ca mi-ati citit si aceasta postare si va mai astept.
La revedere!

1 comentarii: